Походження

гірська природа води Моршинської

Природна мінеральна вода Моршинська походить з екологічно чистого регіону Прикарпаття.

Моршинська долина, розташована на східному схилі Карпатського хребта і оточена з усіх боків лісами, належить до територій Карпатського заповідника. Тут ніколи не було великих підприємств, що могли б негативно вплинути на екологічну ситуацію довкола. А в Моршині немає навіть АЗС, тому мандрівники мають заздалегідь попіклуватися про пальне для своєї автівки.

Територія безпосередньо біля джерел є закритою зоною санітарного контролю, де немає жодних поселень і сторонніх людей.

Про справжню природну

Кожного разу, коли природа створює щось досконале, людина неодмінно намагається відтворити це. Штучне каміння, штучні квіти і навіть штучна вода.

Але чи може дистильована вода, наповнена хімічним коктейлем солей, порівнятися з унікальною силою джерельної води? Звісно, що ні. І це стосується не лише хімічного складу. Адже кілька років тому вчені відкрили таку властивість води, як здатність запам’ятовувати інформацію, залежно від її характеру змінюючи структуру своїх молекул, а також передавати цю інформацію споживачеві. Тобто разом з такою, здавалось би, нейтральною рідиною, як вода, людина, залежно від “історії” цієї води, може отримати образи й хвороби – або, навпаки, красу й добро.

«Штучно підготовлена вода - чи з водопроводу, чи з пляшки, пам’ятає агресивне втручання у свою структуру, а тому може передавати цю агресію людині, що її вживає, - зазначає доктор геолого-мінералогічних наук, академік НАН України В’ячеслав Шестопалов. - А це, у свою чергу, може спричинити пригнічення життєво важливих функцій організму. І навпаки, якщо організм отримує вдосталь природної води, він стабільніший, енергійніший».

Лише в небагатьох джерелах природа так точно дозувала їхній хімічний склад, що будь-яке штучне втручання в структуру води непотрібне. Чисті природні води – чи не найцінніший продукт земного походження. Циркулюючи в гірських породах протягом тривалого часу, підземні води проходять різноманітну природну обробку: хімічну, газову, електричну. Піднімаючись вгору, вода зазнає гравітаційного, біологічного, енергетичного впливу. Отже, природна мінеральна вода – це продукт підземної природної лабораторії, умови якої неможливо створити штучно.

Така вода або самотужки прокладає зворотний шлях на поверхню землі - б’є природними джерелами, або людина дістає її з глибини за допомогою свердловин.

Найцінніша серед природних вод – самоплинна, тобто та, яка сама (самоплином) дістається поверхні землі. Місця, де вона з’являється, називають джерелами. Вода, що виходить на поверхню самостійно, має певні переваги порівняно з тією, яку людина «витягує» із земних надр за допомогою свердловин і насосів.

По-перше, самоплинна вода зберігає свою біоенергетику та первинну структуру.

По-друге, завдяки самовиливу зберігається водний баланс родовища: використовується лише та вода, що сама витекла з надр землі, тобто людина не відбирає більше, ніж природа дарує їй сама. Це забезпечує сталий мінеральний склад та постійну якість.

По-третє, буріння свердловини і встановлення насосів негативно впливають на навколишнє середовище загалом, що теж може позначитися на складі самої води.

Таким чином, у самовиливної води якісні показники завжди вищі, ніж у тієї, яку викачують із глибинних сховищ примусово. На перший погляд , уся вода в пляшках однакова, і споживачу важко самостійно визначити її походження. Тому у світі встановлюються стандарти, які вимагають чітко позначати, що в пляшці - природна вода чи підготовлена.

Відповідно до головного харчового стандарту ООН - Codex Alimentarius, (http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp), природна мінеральна вода – це лише вода підземних джерел із повністю збереженим первинним складом мінеральних речовин. Фасована вода, за міжнародними стандартами, може називатися природною, тільки якщо відповідає таким вимогам:

  1. Добувається із природного джерела, захищеного від будь-якого забруднення;
  2. Розливається у пляшки безпосередньо поряд із джерелом.
  3. Має постійний хімічний склад та сталу температуру.
  4. Не зазнає жодних методів очищення, які можуть змінити первинні природні властивості джерельної води. Допускається використання лише механічних фільтрів.
  5. Добувається лише за офіційно визнаним методом із офіційно зареєстрованих мінеральних джерел.

Верхніх і нижніх меж для вмісту мінеральних речовин для природної мінеральної води немає. Тобто природною мінеральною водою може бути як столова, так і лікувальна вода.

Моршинська, як столова вода, відповідає всім цим міжнародним вимогам та є еталоном природної води на українському ринку. Усвідомлюючи свою відповідальність за підтримання цього еталонного статусу, а також за покращення здоров’я споживачів, ми розпочали міжнародний документальний проект Моршинська розкриває таємницю води.

Також в данному розділі:

Склад води

Моршинська не проходить жодних додаткових обробок та потрапляє до ваших рук у своєму первозданному вигляді – саме такою, як її створила для вас природа!

Дізнатись більше

Джерело

Вода із Моршинського джерела виходить на поверхню самоплином. Далі вона потрапляє у спеціальні водозбірні споруди.

Дізнатись більше

Виробництво

Вода з Моршинського родовища потрапляє в пляшку за 7 хвилин, зустрічаючи на своєму шляху лише механічні фільтри.

Дізнатись більше